Om Mølle Søen
Restaurant Møllesøen ved Hopballe Mølle
Brent Christensen der ejer Hopballe Mølle, har valgt at bortforpagte restaurantdelen. Dina Gasbjerg og Johnny Hansen, har forpagtet restauranten, som nu hedder Restaurant Møllesøen. De overtog restauranten fra den 1. maj 2021 og åbnede den 13. maj 2021. Det er erfarne folk der i dag driver Restaurant Møllesøen. Dina Gasbjerg har mange års ledererfaring som restauratør og F&B chef, fra Hotel og restaurantbranchen, både fra Dyrehavsbakken og senest fra Helnan Marselis Hotel. Det er oftest hende du træffer i telefonen og på mailen.
Hun ser sig som værtinde og lægger vægt på at have kontakt med alle gæster. Johnny Hansen har også mange års ledererfaring fra restaurantbranchen, senest fra Restaurant Skakkes Holm i Grenå. Johnny har det overordnede ansvar for restaurantens økonomi og hjælper til i køkkenet, samt sørger for at alt det praktiske funger. Lars er vores dygtige køkkenchef, som udvikler og fremstiller de smagfulde menuer. Dina og Johnny viderefører restauranten i bedste Hopballestil med et højt serviceniveau og Hopballe kylling, samt mange andre specialiteter på menu- og drikkekortet.
Historien om Møllesøen
Restaurant Møllesøen ligger ved Grejs Å mellem Vejle og Jelling i den nordlige ende af det naturskønne Grejsdal. Gården er en gammel selvstændig mølleejendom, hvorpå der igennem næsten 600 år har været mølleri.
Her har bønderne fået malet deres korn til mel og gryn, og ved stampeværket blev der lavet klæde til dyner, kørekapper, mandstøj, drengetøj og kjoletøj i den kvalitet, skrædderen ønskede
det. I 1860 grundlagdes flormelsmølleriet, som blev ved til 1925. I 1921 oprettedes et elektricitetsværk, som ved hjælp af vandkraften leverede strøm til hele Hover sogn.
Ved møllen var der også et savværk – og her blev der under krigen lavet fiskekasser og savet generatorbrænde.
Hopballe Mølle er en gammel slægtsgård, som har været i familiens eje siden 1807 – hele tiden gået i arv fra far til søn.
Den nuværende ejer er således 6. generation
Åbningstider
Selskaber
Året rundt er der åbent for større arrangementer, min. 30 personer.
Brunch eller frokostbuffet
Restauranten er åben lørdage og søndage for enten brunch eller frokostbuffet.
Lørdag, søndag (Brunch): 10.00 – 14.00
Lørdag, søndag (Frokostbuffet): 11.00 – 15.00
Frokost med menukort
Fra maj til start september er restauranten åben
torsdage og fredage kl. 11:00 – 15:00
(Køkkenet kl. 11:30 – 14:30).